Positief 47 - Kerstspecial - Terugblik op 2021 met Mariëlle van Rijswijk

Positief 47 - Kerstspecial - Terugblik op 2021 met Mariëlle van Rijswijk

Het jaar 2021 was een jaar met veel bijzondere verhalen van mooie mensen in de Positiviteitspodcast!


Ik hoorde laatst dat Einstein ooit zei: "De wereld bestaat niet uit atomen maar uit verhalen". In de verhalen die we elkaar vertellen ontmoeten, herkennen, verbinden en versterken we elkaar. Ik hoop dat de verhalen van de Positiviteitspodcast een portie positiviteit brengen. Ik hoop dat de verhalen je inspireren om de keuze te maken je focus te leggen op het ‘half volle glas’ terwijl je het ‘half lege glas’ wel ziet, om door te zetten, voluit te leven, optimistisch te zijn en het beste uit jezelf te halen.


Positief denken is een kracht van elke mens. Leo Bormans omschrijft in zijn boek ‘Word optimist’ een optimist als een reiziger.

Hij komt, gedreven door hoop en avontuur, in beweging. Hij stelt zich open, zoekt de positieve kracht in zichzelf en is bereid om te veranderen. Hij groeit door interactie met anderen gaat op zoek naar de zin van het leven en slaagt erin anderen te inspireren. Hij blijft lachen en houdt met de verrekijker in de hand een duidelijk doel voor ogen.In deze omschrijving herken ik veel verhalen van mijn gasten van het afgelopen jaar. Met dank aan alle gasten in de Positiviteitspodcast zijn er veel van dergelijke mooie “reisverhalen” gedeeld.

Voor 2021 heb ik geprobeerd een rode draad te ontdekken.


Voor de laatste podcast van 2021 draaiden we dit keer de rollen om en mijn goede vriendin Mariëlle van Rijswijk interviewt mij voor een terugblik op de Positiviteitspodcast van 2021. Daarin gaan we willekeurig in op enkele thema’s zoals o.a. dankbaarheid, positief zelfbeeld, uit je comfortzone gaan, zingeving, veerkracht en hoop.

Ten slotte wil ik iedereen bedanken voor alle verbinding en inspanningen om de podcasts te maken en dank ik jou als luisteraar voor je betrokkenheid. Op naar een gezond, hoopvol, plezierig en positief 2022!

Warme groet,

Boukje

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen