Positief 61 - Boukje te gast bij Podcast of Hope

Positief 61 - Boukje te gast bij Podcast of Hope

Op een zonnige donderdagmiddag reisde ik af naar Duiven. Het laatste stukje van de route leidde mij over dijken met lieflijke huisjes en voor ik er erg in had stond ik met de auto bij een pont om verder te kunnen. Onderweg had ik nog eens uitgebreid kunnen nadenken over het ongrijpbare onderwerp ‘geluk’. Ik voelde me dankbaar.

Het gastvrije team van de Podcast of Hope wachtte me op en we aten vooraf gezellig een hapje met elkaar. Die avond spraken we met elkaar in hun mooie studio over het onderwerp ‘geluk’. Wat betekent dit voor  mij en hoe kijk ik tegen dit thema aan in de huidige tijd? Is het meer uitdaging om gelukkig te zijn dan vroeger?

Door dit interview heb ik mijn eigen geluksgevoel ook weer eens onder de loep moeten nemen en dat was best uitdagend. Ik vind dat kinderen een mooi voorbeeld zijn van puur en simpel geluk: lekker spelen in het zand, voetballen en uren kunnen rommelen. En ook nieuwsgierig, leergierig en blij door kinderogen de wereld in kijken draagt volgens mij bij aan geluk. We lezen samen met de kinderen ook wel eens boeken over geluk of spelen met hen het geluksspel van Leo Bormans.


Inmiddels heb ik 60 afleveringen van mijn Positiviteitspodcast gemaakt. We praten over positieve psychologie en we blikken met elkaar terug op tips van podcastgasten, die je geluk kunnen vergroten.

Zelf krijg ik vooral een groot geluksgevoel van positieve verbindingen met andere mensen. Vooraf was mij gevraagd een aantal foto’s in te sturen. Op bijna al die foto’s zijn er mensen te vinden (en natuurlijk ook onze hond Stoffer). Zou ik dan ook op een onbewoond eiland gelukkig kunnen zijn?


Verder zijn tevredenheid, dankbaarheid en de kleine dingen voor mij belangrijke pijlers. Ik was stiekem ook wel heel benieuwd waar presentatoren Cliff en Nick blij van worden, dus ik kon het niet laten om die vraag te stellen....

En hoe zit het met mijn werkplezier? Welke keuzes heb ik in mijn vroegere carrière als advocaat/omgevingsmanager gemaakt? Ook kijken we nog over de grenzen van Nederland naar de verschillen van geluk in de diverse werelddelen die ik heb bezocht.

En kan iemand zijn/haar geluk wel een tien geven? We sluiten de podcast af met een mooie gelukstip.

Ben je benieuwd naar ons verhaal? En wil je weten wat ik aan het einde van het gesprek onder de tafel vandaan haalde? Luister dan naar deze podcast.

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen