Positief 1 - Boukje over haar eigen Positiviteitspodcast
01 januari 2020 
in Passie

Positief 1 - Boukje over haar eigen Positiviteitspodcast

Vandaag is de dag: de eerste aflevering van mijn gloednieuwe Positiviteitspodcast staat online. Ik vind het erg spannend om een totaal nieuwe en onbekende weg in te slaan.

Luister nu naar Positief #01

Mijn eigen liefde voor podcasts

In het dagelijks leven werk ik in verschillende projectteams als jurist in de bouw en infrastructuur. Op dit moment ben ik onder meer als omgevingsmanager betrokken bij de realisatie van de Rotterdamsebaan in Den Haag. Vaak werk ik op de projectlocatie en dat is meestal niet naast de deur.

Om files te vermijden ben ik vaak al vroeg op weg en zit ik regelmatig lang in de auto.

Een paar jaar geleden heb ik de podcast ontdekt. Het is voor mij een manier om mijn reistijd te veraangenamen. Het fijne aan een podcast is dat je kunt luisteren naar actuele onderwerpen en mensen die je inspireren op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt afleveringen pauzeren, stopzetten, doorspoelen en eventueel opnieuw luisteren. De meeste podcasts zijn daarnaast veel verdiepender dan radio-interviews. Ik merk dat ik er veel van leer.

Podcasts waar ik zelf graag naar luister zijn, onder andere die van:

  • Tony Robbins
  • Michael Pilarzick
  • Rich Roll
  • Oprah Winfrey
  • De Eindbazen
  • Thijs Lindhout

Waarom de Positiviteitspodcast?

Ik houd zelf erg veel van presenteren, spreken in het openbaar en het verbinden van mensen.

Omdat ik hier blij van word zocht ik naar een manier om deze elementen meer in mijn eigen leven in te bouwen. Het lanceren van een eigen podcast naast mijn dagelijks werk leek me een mooie manier om meer met mijn eigen interesses aan de gang te gaan en me hierin verder te ontwikkelen.

Maar hoe doe je zoiets? Hoe lanceer je je eigen podcast?

Gelukkig kwam Thijs Lindhout precies op het goede moment met een online podcast-cursus. Deze heb ik aangeschaft en ik ben de stappen uit zijn cursus gaan toepassen: accounts aangemaakt en apparatuur aangeschaft.

Nu moest ik nog een onderwerp en een titel bedenken. Waar ging ik het over hebben?

Op een avond kwam mijn man thuis met een idee: De Positiviteitspodcast.

Het idee sprak me aan. Van mensen hoor ik vaak dat ik opgewekt en vrolijk ben. Dit heb ik waarschijnlijk grotendeels van mijn ouders meegekregen. Zij zijn mijn grootste voorbeeld. Het lijkt me een mooi onderwerp om me verder in te verdiepen.

Daarom wil ik graag inspirerende mensen en experts op het gebied van positiviteit interviewen.

Ik hoop er zelf meer van te leren en neem ook graag anderen mee op mijn reis.

Over mijn eigen podcast

Mijn eerste aflevering staat dus hierboven online. Ik vertel in het kort over het idee, mijn motivatie en de inspiratiebronnen achter mijn podcast. Ik hoop dat je vaker naar mijn podcast zal luisteren.

Graag hoor ik wat je van mijn initiatief vind en sta ik natuurlijk altijd open voor tips en suggesties. Laat een reactie achter onder dit artikel.

Met positieve groet,

Annet
Door

Annet

op 28 Jan 2020

Wat een geweldig leuk initiatief. De titel past inderdaad helemaal bij je . Ga het zeker volgen en veel succes!!!

Boukje
Door

Boukje

op 01 Feb 2020

Bedankt, Annet. Leuk dat je me gaat volgen.

AUDREY
Door

AUDREY

op 03 Feb 2020

Wat goed Boukje ! Ik vind het nu al leuk; Ik ga dan ook zeker tijdens het autorijden naar jou luisteren !

Boukje Jongedijk
Door

Boukje Jongedijk

op 25 Feb 2020

Ha Audrey, tof om te lezen! Ik probeer nog een hoop mooie verhalen te verzamelen. Veel groetjes, Boukje

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen