Positief 3 - Marianne Naerebout - Succesvol met kleurrijke kunst -
16 februari 2020 
in Kunst

Positief 3 - Marianne Naerebout - Succesvol met kleurrijke kunst -

Kleurrijke kunst maken zonder concessies en er een belegde boterham aan overhouden. Marianne Naerebout vertelt in deze podcast hoe het haar lukt om in de kunstwereld altijd haar hart te volgen.

“Ik ben voorzichtig met het stellen van doelen, want dan ga ik voorbij aan de signalen die op mijn pad komen”, zegt Marianne. Juist door het luisteren naar de aanwijzingen op haar weg, belandt ze op de Bredase Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost.

Als jong meisje wist Marianne niet beter dan dat ze in het onderwijs wilde werken. Haar ouders plaatsten een groot vraagteken bij haar keuze, zij vonden haar meer geschikt voor de kunstacademie. Ze sloot een deal: ze mocht naar de onderwijsopleiding op voorwaarde dat ze op enig moment een toelatingstest bij de kunstacademie zou doen.

Overkokende steelpan

In het laatste jaar van de PA (de huidige PABO) zei de docent tekenen tegen haar ouders: ‘Ze zou eigenlijk kunstacademie moeten doen.’ Zelf ontdekte ze ook tijdens de opleiding haar kunstzinnige aanleg. Waar medestudenten een boos gezicht tekenden om deze emotie in beeld te brengen, kleide Marianne een overkokende steelpan.

Haar carrière begint in Oman. Ze combineert het losse kunstenaarsbestaan met de zekerheid van het lesgeven op een internationale basisschool. Al vrij snel kan ze leven van het geld dat ze met haar kunstwerken verdient. Haar inkomsten als onderwijzeres vormen een spaarpot, die later haar keus voor een honderd procent kunstenaarsbestaan vergemakkelijkt.

Kleurrijk

Vrolijke, uitbundige kleuren kenmerken de kunst van Marianne. Haar liefde voor kleur ontstaat als klein meisje. Tot en met haar zesde levensjaar woont ze op Curaçao. Overal ontmoette ze het kleurrijke leven van de eilandbewoners.

Positief

Haar kunst draagt positieve namen zoals “Bird of Joy”, “Free spirit” en “Enjoy, enjoy”. “De titel komt als ik bezig ben met mijn werk. Mijn kunstwerken zijn mijn kinderen geworden. Die moeten wel een naam hebben”, vertelt Marianne. „Ik maak mijn werk niet voor de verkoop. Ik merk dat mensen het gewoon willen hebben, omdat het emotie bij ze oproept. Dat is voor mij de zekerheid dat ik mensen raak. Door dit houvast volg ik mijn gevoel. Beeldende kunst is mijn leven.”

Ben je benieuwd naar ons gesprek? Luister dan naar aflevering Positief #3 van mijn podcast.

Doe mee en win

Marianne heeft een origineel schilderijtje ter beschikking gesteld om te verloten onder de luisteraars van mijn Positiviteitspodcast.

Klik >>> hier om mee te doen aan de winactie en maak kans op deze leuke prijs.

Meer over Marianne

Wil je meer weten over Marianne en haar kunst? Kijk dan op haar website: naerebout.nl.

Marianne is ook te vinden op de diverse social media kanalen.

Veel plezier!
Met positieve groet,

 

 

Peter
Door

Peter

op 19 Feb 2020

Ik vond het een geweldige podcast, Marianne is echt te gek. Wellicht dat het de Vlissinge roots zijn ;-) maar vooral haar opmerking over kunstenaars (als je niet in een hokje geplaatst wilt worden, waarom doe je dan alles om in dat hokje te passen) vond ik om in te lijsten. Over de 0 voor het verkochte kunstwerk heb ik hartelijk moeten lachen. Ik heb haar website bekeken en de kleuren maken je inderdaad vrolijk en positief. Is ze toevallig nog familie van Frans? Verheug me nu al op de volgende podcast.

Boukje Jongedijk
Door

Boukje Jongedijk

op 25 Feb 2020

Ha Peter, Bedankt voor je enthousiaste reactie! Dat is fijne brandstof voor ons. De connectie met Frans uit vroeger tijden zal ik navragen. Hartelijke groetjes, Boukje

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen