Positief 5 - Lou Niestadt - Op zoek naar levenskunst
15 maart 2020 

Positief 5 - Lou Niestadt - Op zoek naar levenskunst

In deze podcast lift je mee met levenskunstenaar Lou Niestadt, creator van Groots & meeslepend leven en Less is luxe. Je voelt haar fascinatie voor illustraties en proeft haar enthousiasme over het moederschap. Bevlogen vertelt ze over de eenvoud en magie van de universele wet van aantrekking.

Dromen vullen al vroeg het leven van Lou. Als 9-jarige paradeert ze samen met haar zus als een topmodel door het huis. De wanden van haar kamer hangen vol uitgeknipte plaatjes van prachtige shoots. Zodra de Club (voorloper van het jonge meiden weekblad Tina) op de deurmat valt, duikt ze in de geschreven en getekende wereld van Piens Klussenklapper. Haar fascinatie voor illustraties brengt haar naar de modevakschool. Als 20-jarige stylist valt ze in bij een fotoshoot, waardoor ze wordt ontdekt als model. Staand voor de camera denkt ze: “Oh, dit kan ik gewoon doen.” Een gedachte die als een rode draad door haar leven loopt.

‘Er ging een rode loper voor me uit’

Vijf jaar later beseft ze bij de onverwachte komst van haar eerste kind dat ze ook gewoon moeder kan zijn. Als haar dochter het levenslicht ziet, ziet Lou het licht: “Er ging een rode loper voor me uit op een heel ander niveau dan ik dacht.” Ze maakt kennis met de frequentie van liefde, waarin ze alles kan manifesteren wat ze wil. Korte tijd later kondigt een tweede dochter zich aan. De op handen zijnde komst van de derde leidt tot een breuk met de vader van haar kinderen. Lou: “Ik heb niet in de hand wat er mijn pad komt, wel hoe ik erop reageer.”

Keukentafeljuf

Haar liefde voor haar kinderen is groot. Ze besluit om naast haar werk de pabo te gaan doen. In die periode maakt ze kennis met haar huidige echtgenoot Pascal. Hij staat letterlijk in het licht bij de eerste ontmoeting. Pascal geeft haar de kans om keukentafeljuf te worden. Ze blijft thuis voor haar kroost en vangt ook andere kinderen op. Ze geniet met volle teugen.

‘Oh, dit kan ik gewoon doen’

Als haar dochters naar de middelbare gaan, werkt Lou alsnog in het onderwijs, maar ze kan de trekkracht naar thuis, waar haar kinderen zijn, niet weerstaan. De Creative license van Danny Gregory inspireert haar om zelf te tekenen. Ze realiseert zich: “Oh, dit kan ik gewoon doen.” Ze maakt samen met haar kinderen een gezinsdagboek dat aan de basis staat van haar handgeschreven en geïllustreerde boeken: Groots & meeslepend leven ( 2012) en Less is luxe (2013).

Leven als Hemingway

Momenteel werkt Lou aan een nieuw project. Ze maakt haar wijsheid over de wet van aantrekking toegankelijk voor kinderen om bij te dragen aan positieve veranderingen in het onderwijs. Door het afgelopen jaar bewust de wet van aantrekking in haar leven te volgen, nam haar kennis over deze wet met sprongen toe. Haar avontuur begon met de ingeving om te leven als Hemingway. Ze kampeerde een week aan de Seine in Parijs, bezocht cafés en sprak met mensen om te schrijven over het dagelijks leven. Haar innerlijke metgezellen: plezier, vrijheid en angst reisden met haar mee. Om hier mee om te gaan moest ze zichzelf volledig lezen. Wat denk ik? Welk gevoel geeft deze gedachte mij? Waar brengt dit gevoel mij heen? Wat gebeurt er als mijn gevoel zich manifesteert? Is het een positief resultaat? Nee? Kan ik iets doen waardoor ik me beter voel? Ja? Voel ik me echt goed? Dan is het simpelweg vertrouwen dat het beste resultaat komt.

Levenskunst

Ze ontdekte de essentie van de wet van aantrekking. Dat de manier waarop ze naar vreugde zoekt, net zo eenvoudig mag zijn als wanneer ze haar sleutels kwijt is. Juist in dat kleine stukje liggen de ideeën voor het oprapen. Ze zien is ware levenskunst.

Wil je ook geïnspireerd worden om je puzzelstukjes te vinden? Luister dan de hele podcast.

Met positieve groet,

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen