Positief 90 - Van binnen naar buiten met Thijs Lindhout
15 januari 2024 
in Passie

Positief 90 - Van binnen naar buiten met Thijs Lindhout

Thijs Lindhout is voor mij een groot voorbeeld in podcastland met zijn 100 % Inspiratiepodcast! Ooit moedigde hij mij aan om ook zelf een podcast te beginnen en nu was het moment daar dat we elkaar konden spreken voor de Positiviteitspodcast. Thijs is verder spreker en ondernemer. Hij gaat de theaters langs met een gave muzikaal omlijste theatertour en schreef het boek “Hoe de fuck vind ik geluk”. Sinds kort is hij via Giel Beelen ook radiomaker bij Radio4All op 90.7 FM.


Wat maakt dat sommige mensen een twinkeling in hun ogen hebben en anderen niet? Geïntrigeerd door deze vraag, ging Thijs op zoek naar de betekenis van geluk en succes. Hoe bouw ik mijn leven aan de buitenkant zodat ik gelukkig en succesvol ben? Remco Claassen maakte hem enorm enthousiast voor persoonlijke ontwikkeling en Thijs dook vervolgens in vele seminars en cursussen. 


In 2016 begon Thijs de 100% Inspiratiepodcast. Bij zijn gasten ging hij wekelijks op zoek naar het geheim achter geluk en succes. Zijn zoektocht naar de ideale levensstijl en geluk noemt Thijs de route ‘van buiten naar binnen’. Maar als het je niet voor de wind gaat, is er meer nodig. Zo ziet Thijs tegenslag als een liefdevolle reminder van het universum om jou eraan te herinneren wat liefde is. Ook de tegenslag die hij zelf heeft meegemaakt, hebben hem achteraf gezien veel gebracht. Als je midden in de penarie zit, kan de “wat als- vraag” je helpen. Wat als dit onderdeel is van mijn levenspad? Wat als dit met een reden gebeurt om mij meer te leren over bijvoorbeeld liefde? Het is de bedoeling dat we in ons leven bepaalde thema’s aangaan. Het pad is nodig om te komen tot persoonlijke ontwikkeling.


Zo ontdekte Thijs zelf ook steeds meer de route ‘van binnen naar buiten’. Zijn zoektocht naar geluk werd een zoektocht naar meer verbinding met zichzelf. Je laten inspireren door succesvolle mensen is interessant, maar niet alle succesvolle mensen ervaren meer licht dan donkerte of zijn verbonden met zichzelf. Je kan alles wat je zoekt in het leven in jezelf voelen en vinden. Thijs denkt dat alle groei bewustzijnsgroei is. En de manier om je bewustzijn te vergroten is voor iedereen anders zijn. Beide routes (van buiten naar binnen en van binnen naar buiten) kunnen daarvoor dienend zijn.

Thijs heeft inmiddels bijna 300 podcast gemaakt dus ik kon het niet laten om te vragen naar zijn grootste inzichten en hoe hij het podcasten ervaart. Verder praten we over zijn bijzondere ontmoetingen, routines en zijn radioprogramma bij Radio 4 All. Ten slotte nodigt Thijs met de spreuk “Je begint pas te leven, als je bereid bent te sterven” je uit om 100% jezelf te zijn en voluit te leven.


Wil je meer over Thijs Lindhout weten? Bezoek dan zijn website op: www.thijslindhout.nl

 

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen