Positief 42 - Paul Loomans: Vleugels van vertrouwen

Positief 42 - Paul Loomans: Vleugels van vertrouwen

Paul Loomans lanceert binnenkort zijn boek: ‘Vleugels van vertrouwen’. Boukje mocht het derde boek van de zenmonnik alvast lezen en ontdekte sleutels en krachtspreuken voor een positief zelfbeeld.

Vleugels van vertrouwen is een gids voor de innerlijke metamorfose. Paul legt in zijn boek uit waarom een positief zelfbeeld vaak dichtbij is, maar tegelijkertijd heel ver weg lijkt. Het beeld dat een positief zelfbeeld oproept bestaat uit een persoon die straalt, zelfverzekerd is, weet wat hij wil en goed omgaat met tegenslag. Oftewel een ideaalbeeld, waardoor een positief zelfbeeld altijd in de toekomst ligt. Je kan daar simpelweg niet komen, omdat je constant constateert dat je er niet bent. Zo blijf je bezig met ‘iets repareren’ in jezelf.

Een positief zelfbeeld als vertrekpunt

Paul ziet een positief zelfbeeld als vertrekpunt. Jezelf volledig aanvaarden zoals je nu bent. Daarom zijn spreuk: ‘Je bent goed zoals je bent’. De waarde van zijn spreuk ervaart hij tijdens zijn workshops StressOntknoping. Mensen transformeren voor zijn ogen als de woorden ‘Je bent goed zoals je bent’ binnenkomen.

Je bent goed zoals je bent

De drang om het goed te doen, maakt het moeilijk om jezelf volledig te aanvaarden. Volgens Paul heeft iedereen ergens in zijn wezen een zwarte doek liggen waaronder een paar eigenschappen verstopt zitten, die je vervelend vindt van jezelf.

Vleugels vol vertrouwen legt uit hoe je met alles onder het doek in het reine kunt komen. Zo leer je de eigenschappen waardoor je stress ontwikkelt te aanvaarden. En dan voltrekt zich een wonder. Je gaat steeds meer richting het ideale zelfbeeld. Je ontspant, bent meer authentiek en je kunt beter omgaan met tegenslag.

Sleutels en krachtspreuken

Het boek geeft sleutels om jezelf volledig te aanvaarden. De eerste sleutel draagt bij aan de afname van oude patronen en overtuigingen. Je leert om de aanjager van deze patronen, het stemmetje in je hoofd dat alles afkeurt, stiller te krijgen. Door dit stemmetje liefdevol te observeren in plaats van het te geloven of af te wijzen, ontneem je het zijn voeding.

De tweede sleutel bestaat uit krachtspreuken om nieuwe overtuigingen in jezelf te laten groeien. Om bijvoorbeeld de spreuk: ‘Ik heb vertrouwen’ van kracht te voorzien beschrijft Paul hoe vertrouwen voelt, wat voor beeld het oproept en welke lichaamshouding erbij hoort. Deze lichaamshouding bij elke spreuk in zijn boek komt in een korte video op de website tot uiting. Nadat je de spreuk van kracht hebt voorzien, laat je hem los. Met trekken en wilskracht bereik je geen groei volgens Paul. De natuurlijke wil om te groeien is van belang, net als bij een plantje.

Wil je meer weten over dit bijzondere boek van Paul? Luister dan de hele podcast.

Gesigneerd boek Vleugels van vertrouwen kopen?

Heeft de podcast je geïnspireerd en ben je benieuwd naar dit mooie nieuwe boek van Paul Loomans? Bestel dan een door Paul persoonlijk gesigneerd exemplaar via De Stressontknoping.

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen