Positief 40 - Arlette van Lint - sprankelend ondanks chronische pijn
09 september 2021 

Positief 40 - Arlette van Lint - sprankelend ondanks chronische pijn

De energie van Arlette van Lint sprankelt door haar levensverhaal ondanks de chronische rugpijn, die ze had. Ze vertelt over haar zoektocht naar fysieke en mentale tools om met passie en plezier te leven en haar eigen bedrijf Outstanding Workplace te starten.

De rugpijn sloop tijdens haar eerste baan als management trainee in het leven van Arlette. Ze maakte lange dagen, sportte elke dag en negeerde de signalen van haar lichaam. Pas toen ze door de rugpijn niet meer sliep, durfde ze het met haar werkcoach te bespreken. Die leerde haar om rust te nemen en te accepteren wat er is.

De wereld is zo mooi als jij hem ziet”

Helaas verergerden haar klachten. Op een gegeven moment kon ze niets anders meer dan liggen of lopen. Arlette besefte dat ze totaal niet meer de energieke persoon was, die ze mentaal wilde zijn. Uiteindelijk wakkerde de rugpijn haar nieuwsgierigheid aan naar wat ze wel kon. De start van een ontdekkingstocht met verhelderende inzichten.

Visualiseren en voelen van de beleving

Ze leerde haar dromen te versterken door visualiseren te combineren met het voelen van de beleving. Door dit dagelijks toe te passen op hardlopen en tennissen groeide haar geloof dat ze het kon. Tegenwoordig loopt Arlette vijf kilometer hard en speelt ze weer partijtjes tennis. Ze merkte dat gedachten enorme belemmeringen kunnen zijn, of je nu wel of geen pijn hebt

Ook besefte ze dat een obstakel wijst naar een route op een ander pad. Hoop bestaat volgens haar uit de bereidheid om verschillende wegen te pakken en wilskracht. Met als kern het vertrouwen dat de toekomst beter is dan de huidige situatie.

De kracht van gewoontes

Daarnaast bracht ook haar opleiding tot NLP-practitioner wijsheid. Ze leerde daar hoe briljant de kracht van gewoontes is. Tandenpoetsen, werkuren en andere gewoontes geven houvast. Door trainen maakt ze routines onderdeel van haar dag. Iets niet gedaan krijgen op een dag, betekent dat een planning niet klopt of dat er een onverwachte situatie was. Het is een misvatting dat het komt door het ontbreken van wilskracht.

Verder hield ze zich driehonderd dagen bezig met levensvragen tijdens haar scholing tot optimize coach. Hier realiseerde ze zich dat ze met hele kleine stapjes veel verder komt dan ergens gehaast doorheen gaan. Ze maakte zich nieuwe gewoontes eigen door blij te zijn zonder oordeel met elke kleine stap in de goede richting. Ze ziet ernaar uit om zich te ontwikkelen als coach met haar onderneming Outstanding Workplace.

Donderwolk

De zes jaar lang rugpijn vat ze samen in de spreuk ‘De wereld is zo mooi als jij hem ziet’. Arlette leerde langs de donderwolk boven haar hoofd te kijken. Door te focussen op dankbaarheid voor wat er wel was, hoorde ze de vogels fluiten en zag ze de schoonheid van een spelend kind. Oftewel hoe ze de wereld ervaarde was een reflectie van haar innerlijke wereld. Zodra ze dit deed vanuit dankbaarheid en positiviteit is de wereld altijd mooi.

Opgeknapt

Na ruim zes jaar met chronische rugpijn is Arlette hier inmiddels van afgekomen en opgeknapt. Makkelijk was het niet.  Uiteindelijk is de oplossing gevonden met als doorslaggevende factor een diagnose en behandelaanpak van de Amerikaanse arts J.E. Sarno. Jarenlang leven met chronische pijn is nu voorbij, maar heeft Arlette veel gebracht en geleerd. Gelukkig is haar doorzettingsvermogen en hoop beloond.

Wil je ook de aanstekende energie van Arlette voelen? Luister dan de hele podcast.

Ook kan je een kijkje nemen op haar website: www.outstandingworkplace.com

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen