Positief 75 - Next Level You met Roy Wenting

Positief 75 - Next Level You met Roy Wenting

Het leven van Roy Wenting verandert voorgoed na zijn eerste  yogales in Azië. Hij keert er vele malen terug om zich spiritueel te ontwikkelen. Vijftien jaar later schreef hij ‘Next level you’; een managementboek om je energie- en bewustzijnsniveau te verhogen.


Met ‘Next level you’ bedoelt Roy de beweging van stress en spanning naar meer rust en vrijheid in jezelf. Een staat van zijn die je op diverse gebieden zoals emoties, gedachten, slaap, voeding en relaties kunt bereiken. Voor het verhogen van je energieniveau reikt hij in zijn boek o.a. ademhalings-, meditatie- en yogatechnieken aan. 

Technieken die hij leerde in Azië tijdens tientallen opleidingen, retraites, verblijven in kloosters en ashrams. Daarnaast rondde Roy zijn studie bedrijfskunde in Azië af. Op dat moment besluit hij om zijn kennis van yoga in te brengen in het bedrijfsleven, omdat al het goede wat yoga hem geeft ook andere mensen kan helpen.


Verlicht

Bewustzijn gaat volgens Roy over de aandacht voor de diepere laag in jezelf. Deze diepere laag in jezelf is je verlichte lichaam. Een mens heeft meerdere lichamen of energievelden om zich heen zoals het fysieke en het emotioneel-mentale lichaam. Je verlichte lichaam is het grootste energieveld. Je krijgt meer aandacht voor deze diepere laag in jezelf door volledig in het hier en nu te zijn en zowel je zon- als schaduwkanten onder ogen te zien. Met deze focus verhoog je je bewustzijnsniveau.


Toch is het niet makkelijk om je met je verlichte lichaam te verbinden. Vaak zit je vast in allerlei spanningen, van mentaal-emotioneel tot fysiek en energetisch. Het is de kunst om die te leren loslaten, zodat je ruimte maakt voor die diepere laag die erachter ligt en die er al lang is: het goud in jezelf.


Ont-leren

Ook Roy zat vast. Hij werkte in loondienst, ondanks dat zijn hart hem ingaf om voor zichzelf te beginnen. Zijn yogaleraar leerde hem om naar zowel zijn licht- als schaduwkanten te bewegen. Hij ontdekte dat zijn behoefte aan veiligheid en zekerheid hem tegenhield om voor zichzelf te beginnen. Ook leerde hij dat zijn please-gedrag voortkwam uit de gezinsdynamiek waarin hij opgroeide. Toen Roy zichzelf zijn terugkerende gedrag ont-leerde, brak hij door het vastzitten heen.  

Voor zijn boek schonk de schrijver zichzelf drie donkere dagen om de essentie te vinden. Meer weten? Luister dan de hele podcast.

Zie ook zijn website: www.roywenting.com


Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen