Positief 73 - Het geluksexperiment met René Sprenger

Positief 73 - Het geluksexperiment met René Sprenger

De geboorte van zijn zoon bracht een continue stroom van liefde in René Sprenger op gang. Zo sterk dat hij zelfs ‘Jouw Geluks Experiment’ schreef. Een boek over het maken van je eigen recept voor duurzaam geluk.

Toen zijn pasgeboren zoon in zijn armen lag, voelde René de liefde die hij als kind gemist had. Het moment waarop hij de zoektocht aandurfde om dit gevoel vaker te ervaren. Hij ontdekt dat het geheim schuilt in zijn manier van leven. “Wat stop ik in mijn mond, wat stop ik in mijn hoofd?” René ondervindt de schoonheid van de woorden van auteur Jan Geurtz: ‘Liefde lijkt afhankelijk te zijn van iemand anders, maar het is iets wat al in jezelf aanwezig is en even aangeraakt moet worden’.


Zaklamp vanuit je hart

Hij ervaart dat liefde en geluk een stroom is die straalt als een soort zaklamp vanuit je hart. Het is de kunst om dit licht dat laat zien waar je blij van wordt, te volgen. Daarvoor heb je vertrouwen in het leven nodig. René vergelijkt het met de natuurlijke onbevangenheid van een kind.


Er is veel onderzoek gedaan naar de puzzelstukjes om het verloren vertrouwen te herstellen. René brengt ze samen in ‘Jouw Geluks Experiment’. Het boek daagt uit tot het samenstellen van je eigen recept voor jouw geluksformule. Door te experimenteren kom je erachter waar je hart van gaat stralen. Zodra je dat weet maak je er een routine van die uitgroeit tot een natuurlijke gewoonte. Daarbij is het belangrijk om je aandacht erbij te houden, zodat je echt ziet, vasthoudt en reflecteert op wat goed voor je is. Dan ervaar je de eenvoud van het leven.


Compassie

Het boek geeft ook handvatten om verlangen, irritatie, twijfel, verveling en vermoeidheid op te merken. Hindernissen die gedragsverandering in de weg staan. Obstakels die je met compassie naar jezelf mag omzeilen. Want vergis je niet, je brein is op de een of andere manier zo gebouwd dat het telkens een kans ziet om aan het nu te ontsnappen.


Wil je ook de inspiratie voelen van de passie van René Sprenger? Luister dan de hele podcast.

Zie verder ook de website van René op www.vergrootpositiviteit.nl

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen