Positief 80 - Over trauma met Robert Bridgeman en Christine Pannebakker

Positief 80 - Over trauma met Robert Bridgeman en Christine Pannebakker

Traumawerkspecialist Robert Bridgeman schreef samen met schrijfster Christine Pannebakker de bestseller Trauma, je bent gek als je het niet hebt. Een boek over de betekenis, de herkomst en transformatie van trauma.

‘Ik mag er niet zijn’ of 'ik ben niet goed genoeg’. Herkenbare thema’s waar veel mensen tegenaan lopen, voortkomend uit onderliggend trauma. Er zijn twee soorten trauma: proces- en impacttrauma. Impacttrauma komt voort uit een heftige gebeurtenis. Het boek Trauma gaat over procestrauma; een wond (niet fysiek) die herhaaldelijk getriggerd wordt, waardoor je concludeert dat je er niet mag zijn of niet goed genoeg bent.


Verslavingen, frustraties, angsten, steeds tegen dezelfde situaties of mensen aanlopen waardoor je pijn en ellende ervaart. Allemaal uitdrukkingen van trauma in je dagelijks leven. Trauma waarvan de oorzaak meestal ligt in je jeugd of zelfs voor je geboorte in je zielskarma of de lijnen van je vader en moeder.

Je lichaam is de poort

Je lichaam is de poort naar alles wat je hebt meegemaakt. Als je via je lichaam teruggaat naar de kern van wat je dwars zit, kom je terug in het moment waarop het is ontstaan. Je hart is de poort naar je ziel en je ziel is de brug naar de bron.


Het helen van trauma begint met bewustwording. Erkenning dat je iets heftigs heb meegemaakt en dus trauma ervaart. Robert werkt met de methode van energiewerker Altazar Rossiter. Volgens zijn methode bestaat de mens uit drie elementen: je bewustzijn, je ziel en je persoonlijkheidsstructuur.


Stapje voor stapje dichter bij je authentieke zelf

Uitgaande van de kwantumfysica leven we in een illusie die we door onze perceptie creëren. Dit betekent dat je de illusie op alle mogelijke manieren kunt beïnvloeden. In je essentie, je eigen innerlijke bron, ben je heel. Altazar heeft ontdekt dat je door het hardop uitnodigen van je innerlijke bron je procestrauma zelf kunt helen. Door jezelf stapje voor stapje te helen, kom je steeds dichter bij je authentieke zelf. Daarbij is het vooral van belang om te doen wat je op dat moment kunt. Robert: “Je kunt heel veel helen, maar het is geen schoonmaakwedstrijd.”


Waarom steekt trauma vaak in je jeugd de kop op en hoe kwam het bijzondere helingsproces van Christine op gang? Welke tegeltjeswijsheden hebben Christine en Robert gekozen? Je hoort het in deze podcast.

Boek bestellen

Het boek Trauma, je bent gek als het niet hebt ligt nu overal in de winkel. Bestel het via

>>> deze link bij LIbris..


Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen