Positief 54 - Geldslim met Richard Kaart

Met discipline, volharding en een ijzersterk vertrouwen ontdekte Richard Kaart de machinale werking van geld. Door de verandering van zijn mindset over geld loopt zijn motor als een zonnetje.

Mindset is volgens Richard het fundament van alles. Welke overtuiging heb je over geld? Klopt dit wel? Wat kreeg je van huis uit mee? Als je diep van binnen het antwoord op deze vragen vindt, kun je jouw geldgedrag beïnvloeden. Om geld positief voor jezelf te laten werken, heb je krachtige, ondersteunende overtuigingen nodig. Ook is het van belang dat je daadwerkelijk in actie komt..


Wie eenmaal ontdekt hoe geld werkt en zijn kennis toepast, creëert een geoliede machine. Concreet betekent dit inzicht in je inkomsten en uitgaven. Een deel van je inkomsten (her-) investeren met als resultaat dat het geld zich uiteindelijk vermeerdert.


Emotioneel zware periode

Tijdens de financiële crisis had Richard een klein jaar geen inkomsten. Toen hij begin 2010 weer geld verdiende, investeerde hij, stap voor stap, een deel van zijn maandelijkse inkomsten in de financiële markt. Ondanks de stemmetjes in zijn hoofd die schreeuwden: stop en zijn omgeving die hem voor gek verklaarde. Over deze emotioneel zware periode zegt hij nu: ‘Als je leeft als geen ander, kun je ook leven als geen ander'.

Als je leeft als geen ander, kun je ook leven als geen ander


Pay yourself first

Zijn discipline en volharding werden in 2016 beloond. Zijn maandelijkse investering van zo’n duizend was gegroeid naar een getal van zes nullen. Zijn gouden regel Pay yourself first betaalde zich uit. Of zoals Richard vanuit zijn ervaring als NLP- en hypnosetrainer zegt: ‘Elk resultaat is een gevolg van mindset x gedrag’. De combinatie van goede gedachten en juiste handelingen, leiden naar een mooi resultaat.

Wil je ook geïnspireerd worden door Richard om financieel intelligent te worden? Luister dan de hele podcast.

Meer over Richard en Geldslim

Richard Kaart coacht mensen 1 op 1 om te komen tot financiële onafhankelijkheid. Dat doet hij via zijn website Geldslim. Je kunt hier ook zijn gratis e-book downloaden.


.

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen