Positief 59 - Stress loslaten met Judith Kaart

Positief 59 - Stress loslaten met Judith Kaart

Stress loslaten in een paar minuten? Judith Kaart laat het Boukje live - tijdens de podcast - ervaren

Stress. Voor je het weet, schiet je erin. Maar hoe laat je (zich herhalende) stress los? Mindsetcoach Judith Kaart vertelt er niet alleen over, ze laat het ook zien. Boukje ervaart tijdens de podcast hoe je de oorsprong van stress los laat.


Stress is onderdeel van ons leven. Acht tot twaalf keer per uur ervaar je stress. In de file staan, niet op tijd naar het toilet gaan, het ontvangen van een rekening, een vervelend gesprek. Op het moment dat je stress ervaart, gaat je lichaam anders functioneren. De een krijgt hartkloppingen, de ander gaat zweten, je spijsvertering ligt stil, je kracht neemt af. De belangrijkste verandering die er plaatsvindt, is dat je brein uit verbinding gaat. Er gaan geen signalen meer van je linker- naar je rechterhersenhelft. Zo kan de een stilvallen en de ander een stortvloed aan woorden produceren of vergeet iemand, die een zaal vol mensen toespreekt, plotseling zijn tekst.


Alarmcentrum in je hoofd

Stress heeft meerdere oorzaken. Acute stress voortkomend uit te laat opstaan, is eenvoudig op te lossen. De manier waarop je reageert, is minder makkelijk te veranderen, omdat de oorsprong vaak in het verleden ligt. Bij een situatie in het verleden heb je namelijk ooit besloten: ‘dit is gevaar’. Deze zintuiglijke waarneming zit vastgeplakt aan je amygdala, het alarmcentrum in je hoofd. Op het moment dat er een aantal zintuiglijke waarnemingen overeenkomen met de oude situatie, schiet je lichaam in de stress.


YouTube

Met de wetenschappelijk bewezen methode van Live The Connection zorgt Judith ervoor dat Boukje deze koppeling loslaat. ik zou hier de tekst naar het moment bij YouTube linken. Met behulp van lichaamstaal communiceert Judith met het onderbewuste van Boukje. Door gebruik te maken van bepaalde houdingen en taal activeert Judith Boukjes lichaam om de oorsprong van de stress los te laten.

Een leuk leven is prima, maar nu je hier toch bent, maak het dan maar fantastisch


Stuurbaar

Met de spreuk “Een leuk leven is prima, maar nu je hier toch bent, maak het dan maar fantastisch” wil Judith iedereen bewust maken van het grote geschenk dat het leven op aarde is. Want het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar. Judith merkt dat veel mensen vaak grootser over de ander denken dan over zichzelf. Dat vindt ze jammer, want als je helemaal oké bent met jezelf, of sterker nog, van jezelf houdt, is het veel makkelijker om liefdevol naar anderen en het leven te kijken.

Wil je meer weten over ons brein en de wijsheid van ons lichaam? Luister dan de hele podcast.

Over Judith

Judith is gecertificeerd MBit coach, wat staat voor Multiple Brain integration Techniques. Mega krachtige technieken om je snel van je sores af te helpen en je persoonlijk te ontwikkelen. Verder is zij Master NLP, is getraind in systemisch werk en het onstress-model van Live the Connection. Wil je meer over Judith te weten komen? Kijk dan op haar website Own Your Succes.

Winactie

Voor de luisteraars van deze podcast heeft Judith 5 exemplaren van haar dankbaarheidsdagboek ter beschikking gesteld. Je kunt tot en met 24 september 2022 meedoen.


Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen