Positief 95 - Puur ondernemen met Suze Maclaine Pont

Positief 95 - Puur ondernemen met Suze Maclaine Pont

Suze Maclaine Pont is van origine scheepsbouwkundig ingenieur. Ze ontwikkelde zich de laatste jaren als een bevlogen Business Coach en Trauma Therapeut met een eigen onderneming.


Haar levenspassie begon op zee, daar zeilde ze alle weekenden achter elkaar en voelde ze zich helemaal thuis. Zo zeilde ze met 14 jaar al zelf met platbodems en wedstrijden met kleine bootjes. De zee was een wereld op zich voor haar. Op zee kon Suze zijn wie ze daadwerkelijk was. Wat ze op zee leerde nam ze later mee in haar onderneming.

Suze vertelt openlijk over haar moeilijke periode toen ze begin 20 was. Het nut van het leven en wat zij hier kwam doen was haar volkomen onduidelijk. Alleen dat bootje op zee was haar veilige haven. Met 25 jaar nam ze een duidelijk besluit: ook al snapte ze de wereld niet en hoe de manieren van anderen werkten, ze ging haar eigen manier proberen. Met kleine stapjes. En met de gedachte “Dan zien we wel”. Later besefte Suze dat ze al goed genoeg was en kreeg ze haar levensvreugde terug. Puur jezelf zijn bleek juist een mooie kracht te zijn.

Al gauw ging Suze anderen helpen met hun dromen en ondernemingen. Vaak waren ondernemers hun droom vergeten en niet meer bezig met de visie waarmee ze ooit waren begonnen. “Waarom gebeurt dit?” dacht Suze. En ze ging zich steeds meer verdiepen in de mens. Hoe kan je doen waarvoor je hier gekomen bent.

 

Trauma hoeft niet opgelost te worden als een suikerklontje. Het gaat erom dat we kunnen doen, waarvoor we hier zijn gekomen. Op onze eigen manier. Wie je bent is het meest wezenlijke. We hebben allemaal een innerlijk weten. De stem van onze ziel laat ons nooit in de steek. Suze helpt mensen deze stem weer te horen of te ontwikkelen. In je trauma en emoties kan je die vinden.

Verder praten we in deze podcast over succesvol ondernemen, de bijbehorende money mindset en financiële vrijheid.


Wil je meer weten over ondernemen en leven vanuit de roeping van je ziel, luister dan naar het mooie verhaal van Suze.  

Meer over Suze vind je op: www.suzemaclainepont.com

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen