Positief 63 - Margaretha de Vries: Liefde is het toverwoord
04 november 2022 
in Liefde

Positief 63 - Margaretha de Vries: Liefde is het toverwoord

Ze is grotendeels blind op een klein hoekje van haar rechteroog na. Het gevolg van een noodlottig ongeval toen ze drie maanden oud was. Margaretha de Vries beschouwt het als een cadeau.

Margaretha is dankbaar voor het minuscule stukje van de wereld dat ze nog kan zien. Het effect, de ontwikkeling van haar gevoel als instrument om meer te kunnen, ervaart ze als een cadeau. Omdat ze niet ziet of iemand zijn blik overeenkomt met wat hij vertelt, verbindt ze zich van jongs af van hart tot hart met de ander. Door haar ontwikkeling verstaat ze dan ook als geen ander de taal van het hart: liefde.


Levanzo

Liefde is de rode draad in haar leven. Uit liefde ziet Margaretha, onverwacht, tijdens de wereldreis van haar ouders, het levenslicht. Het brengt haar als baby van één dag oud al op zee. Vanuit de Algerijnse havenplaats Skikda vaart ze met haar ouders richting Italië. Ter hoogte van het eiland Levanzo, voor de westkust van Sicilië, leiden storm en pech met de boot tot ernstige problemen. Drie vissers bieden hulp en slepen hen naar het veilige Levanzo. Op het eiland komen ze terecht in een bad van liefde. Als Margaretha drie maanden oud is, laat een bewoner haar per ongeluk op haar achterhoofd vallen, waardoor ze haar zicht verliest. Een gebeurtenis, benadrukt Margaretha, die iedereen kan overkomen.


Op 15-jarige leeftijd komt ze, door de zoektocht van haar ouders naar een oplossing voor haar ogen, in aanraking met voetreflextherapie. De ervaring draagt niet bij aan een beter zicht, maar geeft wel richting aan wat ze met haar leven wil. Mensen behandelen om hen het fijne, ontspannende gevoel, dat ze ervaart bij de voetreflextherapie, te geven.


Liefde woont in je energetische hart

Zo begint ze met het geven van healings vanuit haar hart. Liefde is daarbij haar toverwoord. Echte liefde woont in je energetische hart volgens Margaretha. Kleine kinderen over de hele wereld tekenen al hartjes, als symbool van de liefde. Want liefde is het sterkste in iedereen. Door te vertrouwen op je hart, kom je bij de liefde zonder oordeel. In je hoofd maak je allerlei verhalen en angstscenario's, maar je hart oordeelt niet over jezelf en de ander. De liefdevolle hartenergie zorgt ervoor dat je met compassie naar jezelf en de ander kijkt. Niet dat daarmee gevoelens zoals boosheid of teleurstelling meteen weg zijn, maar je gaat er anders mee om. En dat geeft zoveel rust.


Ruis

Hartverbinding met jezelf en de ander kan iedereen maken. Alleen de ruis vanuit jezelf en de wereld om je heen vormt vaak een obstakel. Om de weg terug te vinden naar je hart, geeft Margaretha samen met haar partner Rene van Collem de workshop helen vanuit het hart.

Natuurlijk ontmoette Margaretha Rene ook door een stroom van liefde. Rene zei: “Ik voel me voor het eerst gezien”, vertelt ze. “Ik drijf op liefde” besluit ze.

Wil je meer weten over Margaretha en het magische verhaal over haar terugkeer naar Levanzo? Luister dan de hele podcast.

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen