Positief 71 - Elisa Schipper: Love your body
11 maart 2023 
in Liefde

Positief 71 - Elisa Schipper: Love your body

Na een lange weg van 78 diëten kwam Elisa Schipper thuis in haar lichaam. Nu helpt ze als bodylove- afslankexpert vrouwen (en ook mannen) met afvallen door pure zelfliefde, zonder dieet.


Als ik maar afval, als ik maar hard genoeg werk, als ik maar perfect ben … dan ontvang ik liefde. Gedachtes die het leven van Elisa beheersten totdat ze ontdekt dat haar pogingen om af te vallen symbool stonden voor haar onderliggende pijn. Ze was het geloof in haar eigenwaarde verloren.


Thuis schijnt altijd een lichtje

Ze besefte dat haar lichaam liefdevol liet zien waar ze mee bezig was. Door te stoppen met streven naar perfectie, kwam ze thuis in haar lichaam. Daarmee bedoelt Elisa de neiging tot ‘uitstappen’ zodra er iets niet fijn is. Maar wie niet in zijn eigen lichaam woont, heeft een ‘leeg huis’ met ruimte voor ‘krakers’, die je eigen energie verdringen. Ook al begrijpt ze dat het heel spannend is om ‘thuis’ te zijn, als je nare dingen meemaakt. Door het doorleven van haar eigen proces weet ze dat er thuis altijd een lichtje schijnt, hoe klein ook.


Zonder dieet 15 kilo kwijt

Elisa leerde om weer van zichzelf te houden. Ze realiseerde zich dat alle ballen in de lucht houden en een dieet volgen niets te maken heeft met zelfliefde. Door zich te verdiepen in de samenwerking van lichaam en geest ontdekte ze steeds meer manieren om te genieten van het leven. Al erkent ze dat het soms knap lastig is om je eigenwaarde echt te voelen. Uiteindelijk transformeerde de manier waarop ze in het leven stond. Hierdoor veranderde haar relatie tot eten en maakte ze makkelijker andere keuzes. Zo viel ze zonder dieet 15 kilo af.


Over haar ervaringen schreef ze het boek: Love your body. Een verhaal over zelfliefde, de rol van stress in relatie tot eten en de psychologie van eten; waarom kan het zo lekker zijn om chips te laten kraken en waar komt die eetbui toch vandaan?


Wil je ook geïnspireerd worden door Elisa om thuis te komen in je lichaam? Luister dan de hele podcast.

Zie ook: www.loveyourbody.nl

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen