Positief 85 - John van Zweden: The Only Way is Up

Positief 85 - John van Zweden: The Only Way is Up

‘The only way is up' is op het lijf van de Haagse 'behangkoning' John van Zweden geschreven. Vanaf zijn 20ste bracht hij de winkel, die zijn opa in 1958 begon, tot bloei. Hij liet het uitgroeien tot de mooiste woonwinkel van Nederland. In 2002 kocht hij met vijf vrienden het noodlijdende Swansea City en bracht de voetbalclub naar The Premier League. Een sprookjesachtig resultaat van dit avontuur!

“Ik dacht alleen maar wat kan ik verliezen”, zegt John van Zweden over de 50.000 Britse ponden die hij in Swansea City, de voetbalclub uit Wales, investeerde. Hij vond het de gok waard om in ieder geval vijf maanden eigenaar te zijn geweest van een Engelse voetbalclub. Dat hij uiteindelijk veertien jaar lang, samen met zes vrienden de club runt en naar The Premier League brengt, is een prachtig verhaal vol geluk en anekdotes. In 2016 wordt de club voor 120 miljoen Britse ponden verkocht. De zes vrienden zijn in een klap multimiljonair. De allergrootste kick voor John is dat ze nog altijd dikke vrienden zijn en allemaal nog gewoon hun werk zoals bakker, slager en verzekeringsagent uitoefenen.

 

Ook John werkt nog altijd zeven dagen per week. Hij is dagelijks in de woonwinkel te vinden waar inmiddels zijn zoon en schoondochter de scepter zwaaien. Daarnaast geeft hij lezingen, is voorzitter van de Delftse voetbalclub DHC, trouwambtenaar en is hij ambassadeur van de stichting Steun 22Q11, het syndroom dat ook zijn dochter heeft.

 

John haalt zijn energie uit een goed begin van de dag. Hij staat rond 5.15 uur op en maakt contact met zijn dieren in de tuin. Hij heeft schapen, geiten, varkens, eenden en kippen. Onlangs kocht hij een bijenvolk. Hij loopt een uur met zijn schapen langs het water en komt tot rust.

 

John is een prachtig voorbeeld van passievol en in vertrouwen leven en ondernemen met een positieve mindset. Wil je weten hoe John alles wat hij aanraakt tot bloei brengt? Luister dan de hele podcast.

 

Meer over John van Zweden vind je op: johnvanzweden.nl

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen