Positief 81 - Ellemieke Vermolen: Kom weer in je kracht
09 augustus 2023 

Positief 81 - Ellemieke Vermolen: Kom weer in je kracht

Kom weer in je kracht na verlies. Het boek dat schrijfster en tv-ster Ellemieke Vermolen schreef nadat ze haar zoon Josha bij 39 weken zwangerschap verloor. “Dit boek is echt zijn cadeau aan mij.”

Terugkijkend realiseert Ellemieke zich dat de tragische gebeurtenis haar uiteindelijk een mooier mens heeft gemaakt. Al heeft ze een zware periode achter de rug waarin ze leerde om haar schaduwkanten te zien en te omarmen. Josha kwam met 39 weken met de navelstreng om zijn nek ter wereld. Op haar borst lag een volmaakt kind. Hij deed alleen zijn oogjes niet open en hij was stil.

 

Groot verlies

In de eerste periode na het verlies werd Ellemieke overmand door schuldgevoel. De vraag waarom ze hem niet kon redden, spookte door haar hoofd. Haar zelfliefde was ver te zoeken. Toch vindt ze de kracht om het intense verdriet en de duisternis in zichzelf te erkennen, de eerste stap naar haar helende reis. Een proces van jaren met vallen en opstaan. Ze werkt met diverse methodieken om zichzelf te ontwikkelen zoals affirmaties en de mantra van Ho'oponopono, het Hawaïaanse vergevingsritueel.

 

Een warm bad van liefde

Na de dood van Josha krijgt Ellemieke veel e-mails van andere vrouwen die vragen hoe zij met het verlies omgaat, waarop ze besluit haar boek te schrijven. Met een kaarsje voor Josha en zijn foto bij haar gaat ze aan de slag. Het wordt een magisch proces waarbij haar zoon op uitnodiging van Ellemieke de woorden doorgeeft. Met als resultaat een boek dat voelt als een warm bad van liefde voor vrouwen om hun kracht te hervinden na verlies. Ellemieke ervaart het als een geschenk dat het boek de wereld in gaat. Ze ziet het als haar zielsmissie om mensen weer in hun kracht te zetten.

 

Meer weten over Ellemieke en de andere boeken die ze schreef? Luister dan de podcast.


De website van Ellemieke kan je vinden op www.ellemiekevermolen.com

Boek bestellen

Het boek Kom weer in je kracht na verlies ligt nu in de boekwinkel en is ook online te koop.


Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen