Positief 93 - Hans Kloosterman: Wat is geluk?
15 maart 2024 
in Liefde

Positief 93 - Hans Kloosterman: Wat is geluk?

Hans Kloosterman, ook wel bekend als MisterReset, is auteur en holistisch lifecoach.

Zoektocht

Hans neemt je mee in zijn zoektocht naar geluk. In deze podcast deelt hij open en kwetsbaar zijn pijnlijke weg die leidde tot zijn transformatie en waarom een leven met het helpen van anderen een pad kan zijn tot verlossing, liefde en compassie.

Als kind was Hans al erg geïnteresseerd in de vraag wat mensen gelukkig maakt. Hij las hierover vele spirituele boeken van verschillende stromingen van zijn ouders. Deze interesse nam hij mee in zijn latere werk. Hans werkte jarenlang als succesvol en innovatief ondernemer. Ook in zijn bedrijf maakte hij ruimte voor ontwikkeling en transformatie van zijn medewerkers met onder meer yoga en lessen van de Dalai Lama.


Ongeluk

Zijn leven bestond uit hard werken en grote welvaart. Een bijna-doodervaring vanwege een ernstig auto-ongeluk schudde Hans door elkaar. Hij ging anders tegen zijn leven aan kijken. Hij besefte toen dat hij weliswaar succes had, maar dat hij zich niet gelukkig voelde.


Dalai Lama

Geïnspireerd door de inzichten van de Dalai Lama besloot Hans naar Nepal en Tibet te gaan om monnik te worden. Jarenlang bestudeerde hij het boeddhisme en ontdekte hij zijn missie. In plaats van in het klooster te blijven, koos hij ervoor andere mensen te gaan helpen.


Van snob tot monnik

Na zijn eerste boek met de titel “Van snob tot monnik” (2014) verscheen in december 2023 zijn nieuwste boek “Wat is geluk?”. In dit boek heeft Hans al zijn kennis samengebracht. Het is niet alleen kennis, maar Hans heeft het zelf ook toegepast en doorleefd. Het is een prachtig handboek om door zelfonderzoek je zelfkennis en geluk te vergroten.

Meer over Hans

We hebben het verder onder andere over zijn verslaving aan medicijnen, de keuze voor angst of liefde, moeilijke periodes uit ons beider leven, geluk vinden in het ‘nu’ en de trainbaarheid van geluk. Meer informatie over Hans vind je op zijn website: hanskloosterman.com

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen