Positief 86 - Hans Peter Roel: in je kracht met Ki en Kundalini

Positief 86 - Hans Peter Roel: in je kracht met Ki en Kundalini

Door een verblijf in een klooster in de Himalaya transformeerde Hans Peter Roel van bankier naar spiritueel auteur. Van zijn eerste boek, Ki de kracht van binnenuit, zijn inmiddels zo’n 100.000 exemplaren verkocht en ruim 15.000 mensen volgden zijn Ki-workshop. Dertig jaar geleden zat Hans Peter er flink doorheen. Zijn hectische leven, een jong gezin en een drukke baan bij de bank, zogen hem leeg. “Ik was een wandelend hoofd", zegt hij terugblikkend. Daarom trok hij met een gids door het Himalaya gebergte. Hij belandde in een klooster en keerde als herboren terug. Hans Peter leerde van de monniken alles over Ki, onze levensenergie. Terug in Nederland hervatte hij zijn werk bij de bank. Daarnaast schreef hij bij het ochtendgloren zijn eerste boek: Ki, de kracht van binnenuit.


Tegenwoordig waakt Hans Peter, zoals hij van de monniken leerde, over de balans tussen zijn hoofd, hart en buik. Natuurlijk ervaart ook hij weer stress in de hectische maatschappij, maar telkens weet hij terug te keren naar zijn Ki. Zodra hij zijn Ki voelt, ervaart Hans Peter mentale, emotionele en fysieke rust.


Een baby heeft een lijfje vol met Ki

Bevlogen legt hij uit wat Ki is. Universele energie, warm en liefdevol die vanuit het Ki-punt in de onderbuik in je lichaam komt. Via je voeten, handen en hoofd stroomt het weer uit je lichaam. Een baby, geboren uit de bronenergie, heeft een lijfje vol met Ki.


 Iedereen beschikt over Ki, alleen het contact met hun Ki zijn veel mensen in de gejaagde maatschappij kwijtgeraakt. Een mens hoort te doorstromen met energie. Maar door mentale of fysieke verkramping, stopt de Ki stroom.


Uit je hoofd, in je lijf

Uit je hoofd, in je lijf is volgens Hans Peter het beste recept om weer in contact met je Ki te komen. Je lichaamsgewicht en je aandacht moeten in je onderbuik zijn. Ki-kracht is heel eenvoudig te ervaren. Wie in zijn kracht staat, duw je niet omver.

 

 Inmiddels heeft Hans Peter meer dan dertig boeken over spiritualiteit geschreven. Ook over zijn nieuwste boek Genezende Kracht, Kundalini, vertelt hij in deze podcast.

   

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen