Positief 51 - Boukje te gast bij Patrick Kicken
24 februari 2022 
in Passie

Positief 51 - Boukje te gast bij Patrick Kicken

Boukje Jongedijk is dit keer zelf te gast op het Youtube-kanaal NonDualiteit van Patrick Kicken. Vreugde, verdriet en verlangen passeren de revue.

Waarom is de Positiviteitspodcast zo belangrijk voor je?’, vraagt Patrick. De podcast is een uiting van het verlangen van Boukje om te spreken in het openbaar. Ze is dol op verhalen en verbinding met mensen. De wens om iets in de trant van radio en televisie te doen, durfde ze pas uit te spreken toen ze ouder werd.


Veerkracht en inspiratie

Positiviteit gaat voor Boukje over meer dan het leven ervaren als een fantastisch feest. Ze heeft ook oog en oor voor de veerkracht van iemand die kampt met tegenslag. Met haar podcast wil ze anderen inspireren. 

Het idee voor een podcast over positiviteit komt van partner Vincent. Het onderwerp is de opgewekte Boukje op het lijf geschreven. Als kind van ouders die riepen ‘La vie est belle’ groeide ze op in een vrolijke omgeving waar voor iedereen altijd een warm bad klaarstond.


Niet helemaal volgens de route

Na een studie rechten werd ze advocaat. Op haar 26ste gaf ze gehoor aan een spontane ingeving om samen met Vincent de wereld rond te reizen. ‘Daar begon iets wat niet helemaal volgens de route was’, meent Boukje.

Ook in het recht wandelt ze buiten het pad. Na een aantal jaar in dienst bij een kantoor te hebben gewerkt, komt Boukje al snel in het bouw- en omgevingsrecht terecht. Haar werk verplaatst zich steeds meer naar de bouwkeet en inhoudelijk doet ze steeds meer managementtaken. De rol van advocaat past steeds minder bij haar en in december 2019 schrijft Boukje zich uit als advocaat. Door de nalatenschap van haar schoonvader rolt ze in het vastgoed. 


Positiviteit als houvast

Het verlies van haar schoonvader en een goede vriendin was voor Boukje een heftige tijd. Haar positiviteit biedt haar dan houvast. Soms is het ook een survival mechanisme, bekent ze als Patrick vraagt of ze wel gevoelens van verdriet toelaat. Het doorleven van emoties helpt, weet Boukje inmiddels. Ze hoorde er meerdere malen over in haar podcasts.  

Wil je alles weten over Boukje en haar overeenkomsten met Patrick? Luister dan de hele podcast.

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen