Positief 97 - Michiel Lap: Het wonder van je leven oppakken na ongeluk

Positief 97 - Michiel Lap: Het wonder van je leven oppakken na ongeluk

Michiel Lap is vandaag te gast in de Positiviteitspodcast. Zijn leven was een feestje totdat hij in 1999 een ernstig mountainbike ongeluk krijgt in de Franse Vogezen.

Michiel breekt zijn nek en is op dat moment volledig verlamd. Β Dan ontstaat de grens tussen zijn leven voor en na zijn dwarslaesie. Er breekt een tijd aan van operaties en lang revalideren.

Hoop en kracht

Alles wat hij voor het ongeluk was, was weg. Toch hield Michiel hoop en voelde hij een bepaalde kracht. Fysiek en mentaal moest hij zichzelf opnieuw leren kennen. Afhankelijk van anderen was hulp vragen en hulp accepteren een uitdaging. Na een half jaar zette hij weer de eerste stappen en kon hij met een stok weer lopen. Steeds meer inzichten ontstonden.

Nieuwe weg

Michiel ging op zoek naar zijn spirituele pad en dat voelde als thuiskomen. Het bijzondere is dat Michiel vertelt dat hij zonder zijn ongeluk waarschijnlijk niet dit pad was opgegaan waarvan hij eigenlijk droomde. Hij ontwikkelt zich als therapeut in verschillende disciplines zoals natuurgeneeskunde, lichaamsgerichte therapie, neurovegetatieve therapie en Merkaba helingstechnieken. Hij start vervolgens in 2015 zijn eigen praktijk 'Stille Ruimte' in Oosterhout.

Je bent niet je beperking

Gaandeweg ontdekte hij steeds meer dat hij niet zijn beperking is. Datgene wat hij werkelijk is, is niet beschadigd en niet veranderd. Er zijn onbegrensde mogelijkheden. Uiteraard heeft Michiel ook dips gehad en deelt hij hoe je daarmee om kan gaan. Verder praten we over het ego, hoe je in het nu kan komen, helen, de kracht van gedachten en dromen.

Meer informatie over Michiel vind je op:

stilleruimte.nl

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen