Positief 2 - Ondernemersvlieger met Owen de Vries
02 februari 2020 

Positief 2 - Ondernemersvlieger met Owen de Vries

In deze aflevering interview ik Owen de Vries, auteur van De Ondernemersvlieger over ondernemen vanuit je hart. “Als je jouw hart omdraait is het een tulpenbol. Daar groeit een bloem uit”, zegt Owen de Vries in deze positiviteitspodcast.

In de visie van Owen begint ondernemen bij de mens, met name bij zijn hart. Hij herinnert zich een cartoon van een vis die in een boom klimt. Natuurlijk ging dat mis, maar je kunt wel een vogel vragen om te vliegen. Zo verheldert hij zijn logica: als je weet wat je wilt en kunt, creëer je van daaruit een aanbod.

Ondernemersvlieger

Een ondernemersvlieger speelt met de wind en lift mee op de vrije energie van de luchtstroom. Het ondernemerschap is net zo spannend als het sturen van een vlieger. De wind verrast je altijd. Toen Owen de blokjes schetste van alle stappenplannen waarmee hij de kern van elk onderdeel van ondernemen verbeelde, ontstond zijn beeld van de ondernemersvlieger.

In zijn gelijknamige boek brengt hij alle aspecten van het ondernemerschap terug naar de eenvoud om tot de essentie te komen. Hij bestudeerde ruim tweehonderd businessmodellen, zoekend naar het ontbrekende puzzelstukje. Speurend naar de hoofdzaak van onder meer marketing en human resource management vroeg hij studenten van de hogeschool het hemd van het lijf. Om het verschil in ondernemerschap tussen man en vrouw te verklaren spitte hij door quotes van succesvolle zakenvrouwen en (inter-)nationale rapporten over de resultaten van vrouwelijke en mannelijke ondernemers.

Spreken vanuit je hart

In deze podcast legt Owen de verbinding uit tussen het volgen van je hart en ondernemen vanuit je hart. Dat begint bij het afstand nemen van de waan van de dag. Zo ontdekte hij zijn groene hart, dat zich vormde toen hij opgroeide in de tropen. Hij zag de meest wonderlijke bomen, planten, vruchten en dieren.

“Als je jouw hart omdraait is het een tulpenbol. Daar groeit een bloem uit”

Ook in de ondernemersvlieger spreekt het hart van Owen. Hij gebruikt een dier als symbool voor de natuur als voorbeeld om integraal ondernemerschap te verduidelijken. Een vraag voor een bedrijf komt niet alleen van een klant, maar ook van de wet, de natuur en andere omgevingsfactoren.

Duurzaamheid

People, planet and profit vormen volgens Owen de basis van duurzaamheid. Hij vergelijkt het met een honkbalwedstrijd. Daar liggen drie platen op de grond. Als je van de thuisplaat naar de winst rent en weer terug, sla je een stap over. Hoe voelt dat? Schaadt dat wat jij doet een ander, de planeet of je eigen winst? Waar leg je pijn neer en hoe ga je hem verdelen? Zo geeft hij een eenvoudig concept om tot duurzame keuzes te komen die leiden naar de warmte van je hart.

Nieuwsgierig?

Luister dan de podcast voor het hele verhaal en maak kans op een exemplaar van De Ondernemersvlieger.

Win het boek De Ondernemersvlieger

Owen de Vries verloot onder de luisteraars van mijn podcast een exemplaar van zijn boek. Wil je hier aan meedoen? Vul dan hier je gegevens in en ding mee naar deze prijs.

Het boek “Ondernemersvlieger” is natuurlijk ook gewoon te koop . Je kunt het boek bestellen op de website Ondernemersvlieger.nl. Luisteraars van mijn podcast krijgen een speciale korting.

Vermeld hiervoor bij je bestelling de kortingscode: “Boukje01“.

Met positieve groet,

In de media - Ondernemersvlieger
Door

In de media - Ondernemersvlieger

op 07 Sep 2021

[…] Link  […]

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen