Positief 57 - Frank Bruining: Van denken naar wijsheid

Positief 57 - Frank Bruining: Van denken naar wijsheid

Hoe reis je mee met de natuurlijke flow van het leven? Frank Bruining schreef er een boek over:

Ik kan alles, dus jij ook.

“Alles is mogelijk als je al je verhalen en rollen loslaat”, meent Frank. “Het lijkt alsof je geen fundament meer hebt, dat is heel beangstigend, maar dan kom je tot je ware natuur.”


Frank is geïnspireerd door het sjamanisme. Hij noemt het een natuurreligie die je door bewustzijnsverandering helpt om meer in contact te komen met je ware natuur. Tijdens diverse reizen door Peru leerde hij steeds meer over het sjamanisme. Hij ontdekte er het enorme respect en liefde voor de natuur van de sjamanen. De pure intentie waarmee zij een offer geven, voordat ze iets vragen.


Een zaadje waar alles al in zit

Het belang van geven verheldert hij door zijn verhaal over het planten van een zaadje. Een zaadje waar alles al in zit. Het zaadje heeft alleen natuurlijke ruimte nodig, zonder bemoeienis, om de elementen te laten werken. Mensen denken vaak dat ze een leeg zaadje zijn, waar ze van alles in moeten stoppen. Maar dan komt er alleen maar uit wat ze erin stoppen. En uiteindelijk groeit er helemaal niets.

Alles is mogelijk als je al je verhalen en rollen loslaat

Op het moment dat je dankbaar en tevreden bent met wat er is, heb je volgens Frank niets nodig. Alles wat erbij komt, is dan juist een bonus.


Obstakels omzeilen

In zijn boek Ik kan alles, dus jij ook deelt hij oefeningen en inzichten vanuit zijn eigen leven om van denken naar wijsheid te gaan. Met zijn boek ontdek je hoe je meer vanuit je hart leeft. In je hoofd zitten alle belemmeringen. Obstakels die je kunt omzeilen als je weet hoe het werkt. Door op een bepaalde manier te mediteren, zie je wat je gedachten doen. Op het moment dat je dat ziet, kun je afstand van je gedachten nemen. Met als resultaat dat je veel ruimer denkt, waardoor je meer inzicht krijgt. Het hoofd zegt: wat wil nu echt en het hart zegt wat wil ER nu echt?

Wil je meer weten over vijf natuurlijke principes die je leven makkelijk maken en wat meditatie voor Frank betekent? Luister dan de hele podcast.

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen