Positief 28 - Positieve vibes met Mark Siegenbeek van Heukelom

Positief 28 - Positieve vibes met Mark Siegenbeek van Heukelom

“Durf te dromen en wees dankbaar voor wat er op je pad komt”, adviseert Mark Siegenbeek van Heukelom in deze podcast. Ook al weet deze auteur, trainer en coach uit eigen ervaring dat het echte verhaal altijd weerbarstiger is dan hoe het loopt.

Na zijn studie technische bedrijfskunde voelde Mark er niets voor om in de consultancy of bij een multinational aan de slag te gaan. Hij was wel enthousiast over het boek Cradle to Cradle van de Duitse chemicus Michael Braungart. Hij stuurde Braungart een mail en mocht bij het bedrijf van deze man aan de slag. Een half jaar later was Mark uitgeput, inhoudelijk vond hij zijn werk top, maar de organisatie eromheen kostte hem energie.

The startup of dreams

Om tot een volgende stap te komen, stelde hij zichzelf de vraag: waar werd ik tijdens mijn studie echt blij van? Bij zijn antwoord ‘persoonlijke ontwikkeling’ paste volgens Mark een  traineeship. Gedurende zijn tweejarige traineeship, gericht op het ontwikkelen van leiderschap, besefte hij dat hij zelf graag in de schoenen van zijn trainers stond. Een wens die zo groot was dat hij de keuze durfde te maken om te beginnen met zijn bedrijf The startup of dreams.

“Dat gaan we doen, het kan!”

Inmiddels traint Mark groepen in persoonlijk leiderschap en coacht hij mensen individueel. Centraal staat het ontdekken van de eigen pure koers in plaats van te handelen naar de verwachtingen van de omgeving. “Ik vind het heerlijk om te praten over hoe het echt met iemand gaat. Als iemand vertelt wat zijn droom is, gebeurt er bij mij iets. Dat gaan we doen, het kan!”, zegt hij.

Mark vindt op zijn pad diverse inspiratiebronnen waaronder de boeken van Steven Covey en Yuval Noah Harari en het lied Ravijn van Veldhuis & Kemper. Zij zingen dat de allermooiste bloemen vlak langs het ravijn groeien, en om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn.

Boeken

Vanuit zijn eigen ervaringen en inspiratiebronnen schrijft Mark het boek: Is dit het nou? Stop met leven vanuit een ‘prima zeventje’ en start met leven vanuit je eigen tien. Ook verdiept hij zich in spiritualiteit en oosterse filosofie. Het leidt tot zijn tweede boek: Helemaal naar de meditering. Een nuchtere introductie op spiritualiteit.

Waarmaken van dromen

Terugkijkend realiseert hij zich dat zijn eerste boek gericht is op een succesvoller leven en zijn tweede boek op wat je kunt doen om gewoon dankbaar te zijn. Een combinatie die bijdraagt aan het waarmaken van dromen.

Wil je de positieve vibe van Mark voelen? Luister de podcast en hoor meer over zijn inspiratiebronnen en het derde boek waar hij mee bezig is.

Terugkijkend realiseert hij zich dat hij zijn eerste boek gericht is op een succesvoller leven en zijn tweede boek op wat je kunt doen om gewoon dankbaar te zijn. Een combinatie die bijdraagt aan het waarmaken van dromen.

Wil je de positieve vibe van Mark voelen? Luister de podcast en hoor meer over zijn inspiratiebronnen en het derde boek waar hij mee bezig is.

Wil je meer te weten komen over Mark en zijn bedrijf, breng dan een bezoek aan zijn website: thestartupofdreams.nl.

Winactie

Mark verloot samen met mij 1 exemplaar van zijn boek “Is dit het nou?” en 1 exemplaar van zijn boek “Helemaal naar de meditering”.

Doe hier mee aan deze winactie.

 

 

 

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen