Positief 46 - Transformatiecoach Claudia Koehoorn
03 december 2021 

Positief 46 - Transformatiecoach Claudia Koehoorn

Transformatiecoach Claudia Koehoorn verstaat de kunst om mee te bewegen met wat er is. Positiviteit is haar tweede natuur.  “Ik ben heel happy ongeacht de omstandigheden.”

Focus

Het kostte Claudia twee jaar om positiviteit op nummer één te krijgen in haar leven. Haar keuze om te focussen op al het moois wat er is, kwam voort uit tegenslag. In haar tienerjaren leed ze aan anorexia en belandde vervolgens in een depressie. Na haar depressie koos ze er bewust voor om haar leven vanuit positiviteit te leiden. Claudia ondersteunde zichzelf met de redenering: “Ik weet nu wat niet leuk is, daardoor weet ik ook wat wel leuk is.”  


Om haar besluit te bekrachtigen, zette ze tegenover alle negativiteit die op haar pad kwam iets positiefs. Ze zei bijvoorbeeld tegen zichzelf: “Ik heb wel een leuke kat.” Claudia is van de focus op ‘en, en’ in plaats van ‘of, of’. Ze leerde dat in het nu je ‘kapitaal’ zit. Als je bezig bent met het verleden of de toekomst, kijk je over het mooie in het nu heen. 


Rolstoel als bevrijding

Toch kreeg Claudia nog meer tegenslag te verwerken. Net voor haar dertigste kreeg ze kanker. Uiteindelijk belandde ze door twee slecht functionerende benen in een rolstoel. Ondanks de beperkingen die ze hierdoor ervaart, ziet ze haar rolstoel als een bevrijding. Ze kan nu meer zelf, dan toen ze met krukken liep. Een thermoskan koffie vervoert ze op haar schoot, ze heeft meer energie en kan langere afstanden afleggen. 


Wacht niet tot het leven jou gelukkig maakt, maak de keuze gelukkig te zijn


Overtuigingen loslaten

Het proces met haar benen ging geleidelijk. Dat maakte de acceptatie makkelijker. Maar hulp vragen vormde een struikelblok. Op dat gebied moest ze haar negatieve overtuigingen leren loslaten. Ze vond hulp vragen iets wat je niet doet, een teken van zwakte. Totdat ze inzag dat ze hierdoor het zichzelf en haar omgeving erg moeilijk maakte. Weer ging ze het gesprek aan met zichzelf. Ze ontdekte dat ze zelf vaak hulp aanbood, omdat het een fijn gevoel geeft. En dat het het helemaal niet leuk is als iemand die hulp afslaat. Met dit inzicht kon ze haar negatieve gedachten los laten. 


Fascinatie

Vanuit haar fascinatie waarom ieder mens anders op een identieke situatie reageert, verdiepte Claudia zich in de psychologie. Ze specialiseerde zich in de werking en de verschillen in het vrouwen- en mannenbrein. Vrouwen hebben meer verbindingen in hun brein dan mannen. Hieruit komt het verschil in emotieverwerking tussen mannen en vrouwen voort. Vrouwen koppelen een emotie aan meerdere gebeurtenissen en uiteindelijk aan zichzelf. Een man houdt de zaken veel meer gescheiden. 


Als transformatiecoach zet Claudia deze kennis in om een vrouw weer in haar kracht te zetten. Power die ontstaat als het hoofd- hart- en onderbuik- gevoel op één lijn zijn. 

Wil je meer weten over deze vrouw met power? Luister dan de hele podcast. 

Meer over Claudia Koehoorn

Ben je door Claudia geinspireerd geraakt en wil je meer over haar werk weten kijk dan op: jouwtransformatie.nl

Of bestel haar boek Jij - Krachtquotes voor vrouwen


Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen