Positief 87 - Marina Riemslagh: Jezelf ontstressen in minder dan 5 minuten

Positief 87 - Marina Riemslagh: Jezelf ontstressen in minder dan 5 minuten

Geïrriteerd zijn, roddelen, overmatig drinken of eten. Stress kent vele vormen. Marina Riemslagh vertelt over hoe en wat er precies gebeurt als de alarmbellen in je brein gaan rinkelen. Marina is de grondlegger van Live The Connection. Een methode om alle vormen van stress in je leven in minder dan vijf minuten weg te nemen.


Hoe ontstaat stress? Wat gebeurt er met jezelf en in je brein als je in de stress schiet? Brandende vragen voor Marina die voortkwamen uit haar promotieonderzoek in 2011 naar het waarom van incorrect gedrag van zorgverleners. Ze ontdekte dat dit afwijkende gedrag van hulpverleners met de beste intenties voortkwam uit stress. Omdat ze besefte dat dit antwoord voor zorgverleners niet bevredigend was, ging ze zelf op zoek naar de oplossing.


Met een rugzak vol ervaring - Marina  begon ooit zelf als verpleegkundige in de psychiatrische zorg - en haar persoonlijke verlangen om door stress niet meer boos te worden, ploegde ze door een groot aantal methodes om stress op te merken en te lijf te gaan.


Vijf jaar later, op 12 december 2016, vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Live The Connection (LTC) wordt geboren. LTC - leef de verbinding - is een methode die je leert om jezelf in minder dan vijf minuten te ontstressen. Ontstressen betekent daadwerkelijk opheffen in plaats van ermee leren omgaan. Verbinding is de sleutel van de methode. Met jezelf door met aandacht in je lichaam te gaan. Maar ook de verbinding tussen je lichaam en je brein speelt een belangrijke rol, net als de verbinding met de ander.

 

Met haar boek: Jezelf ontstressen in minder dan vijf minuten en diverse workshops wil Marina iedereen helpen naar een leven zonder stressblokkades en een mooie toekomst. Immers, stress is een reactie op triggers uit het verleden, de oorzaak ligt achter ons. LTC is een krachtig instrument, omdat je leert de alarmbellen in je brein, die keer op keer stress veroorzaken, op te heffen.

Haar website is te vinden op: livetheconnection.com

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen