Bas van Vugt helpt ondernemers op weg naar een betekenisvol leven. Over zijn eigen zoektocht als ondernemer schreef hij twee boeken: De hooggevoelige ondernemer en Zielenmissie.
Β Β
Het goud voor ondernemers zit volgens Bas bij het ondernemen vanuit hun zielenmissie. Maar het ligt niet zomaar voor het oprapen. Eerst is het zaak om je zielenmissie te ontdekken. Bas omschrijft je zielenmissie als het voelen waarom je hier op aarde bent. Een gevoel dat hij samen met de ondernemer naar boven haalt door zijn diepere drijfveren te onderzoeken. Hij maakt hierbij gebruik van zijn hooggevoeligheid. Hij stemt af met zijn spirituele helpers en de helpers van de ondernemers.
Het dienen van anderen ziet Bas als de kern van een zielenmissie. De onbaatzuchtigheid om de mens te dienen is de gemeenschappelijke deler van alle grote leiders uit het verleden.
Engelen
Iedere zielenmissie is uniek. Door jezelf uit te dagen tot persoonlijke ontwikkeling ervaar je jouw gevoel over wat je op de wereld komt doen. Bas ziet zijn persoonlijke ontwikkeling als de drang om zichzelf te begrijpen. Het gevoel dat hij heeft als alle labels van zoon tot vader, werknemer et cetera die de maatschappij voortbrengt, wegvallen. Zijn gave om Engelen te zien duwde hij van kinds af aan weg uit angst om anders te zijn. Totdat hij in zijn persoonlijke ontwikkelingsproces besefte dat daar zijn kracht lag. In zijn groei merkt hij dat hij focus op zijn levensweg leidt tot het ontmoeten van de juiste leraren. En dat alleen wilskracht niet genoeg is.
Pas als je bereid bent om diepte en emoties in jezelf te ervaren, raak je afgestemd op jezelf. Jezelf de ruimte gunnen om de stilte te laten spreken. Wegblijven uit de waan van de dag. Opmerken dat je soms de ervaring krijgt die je nodig hebt in plaats van wat je wilt. Bas: βVan de dag krijgen in plaats van door de dag gaan.β
Kies voor wie je wordt
De spreuk: βKiezen voor wie je wordt als persoon in plaats van wat je krijgtβ, is Bas dan ook op het lijf geschreven. Waarmee hij zijn geloof uitdrukt in de waarde van honderd procent je pure zelf zijn. Zo maakt hij jongeren die vastlopen in hun beroepskeuze bewust dat de maatschappelijke vragen als de functieomschrijving en het salaris helemaal niet zo belangrijk zijn.
Wil je meer weten over Bas en wat hij leerde van de Benedictijnse monniken in een Zwitsers klooster? Luister dan de hele podcast.
Zie verder: www.basvanvugt.nl