Positief 60 - Iris van Ooyen: meer energie voor een fijner leven

Positief 60 - Iris van Ooyen: meer energie voor een fijner leven

Met vallen en opstaan ontdekte Iris van Ooyen (48) de weg naar de kracht van bruisende levensenergie. Haar levensverhaal inspireerde haar tot het schrijven van twee boeken. Daarnaast  begeleidt ze mensen als healer en transformatiecoach.

“Waar word ik blij van, wat mag ik anders doen?”, vroeg Iris zich af toen ze op haar 24ste een burn out kreeg. Het is haar eerste stap op weg naar een totaal andere invulling van haar leven.

 

Als ze enkele jaren later, vanwege haar moeheid een homeopaat bezoekt, beseft ze dat haar gezondheid aan een zijden draadje hangt. Ze zegt haar baan op om zich volledig op zichzelf te focussen. Zo ontdekt ze dat blij wordt van creativiteit. Ook realiseert ze zich dat de marketing waarmee ze haar werkende bestaan begon, vooral voortkwam uit het meelopen in het gareel, maar niet uit haar hart.


Intuïtie

Vanuit haar interesse voor creativiteit volgt Iris een opleiding tot het begeleiden van brainstormsessies. Ze begint als begeleider van deze sessies haar eigen bedrijf. Het is de aanloop naar het steeds meer toelaten van haar intuïtie. Het leidt haar naar de stappen om healer en transformatiecoach te worden. Ze beseft achteraf dat ze als kind haar intuïtie dicht zette, omdat ze rake, ongewenste opmerkingen maakte.

 

Het is ook haar intuïtie waar de ingeving voor haar eerste boek Poisoned Arrow uit voortkomt. Een young adult roman waarin de hoofdpersoon een magische, innerlijke reis doormaakt, waarbij ze de angst uit het verleden onder ogen ziet.

 

Radiant

Iris haar tweede boek Radiant is van een heel andere klasse. Dit boek biedt gedegen onderzoek, informatie en oefeningen om te zorgen dat de lezer genoeg energie heeft voor een fijn leven. Energie creëert ruimte om keuzes te maken waar je blij van wordt. Want we leven in een maatschappij waar dingen doen veel meer waardering krijgt dan alleen maar puur zijn. Hierdoor loopt bij veel mensen de batterij leeg. Terwijl je lijf energie nodig heeft om goed in balans te zijn. Als je lijf je vertelt dat je moe bent, betekent dit dat je batterij nog twintig procent heeft. Die twintig procent heeft je lichaam nodig om zich tijdens je slaap weer op te laden. Op het moment dat je over de grens gaat, loopt de energie batterij van je lichaam steeds verder leeg.

Wil je nog meer weten over energie, Iris, haar boeken en hooggevoeligheid? Luister dan de hele podcast.

Link naar de website van Iris: www.2brighteyes.com

Link naar de sensitivity quiz: www.sensitivityquiz.nl

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen