Positief 34 - Onverbiddelijk jezelf zijn met Evelien van Es

Positief 34 - Onverbiddelijk jezelf zijn met Evelien van Es

‘Wees onverbiddelijk jezelf en ga het leven aan’ is de boodschap van Evelien van Es. Ze wijdde er een heel boek aan. Wat bedoelt ze precies?

Onverbiddelijk haarzelf zijn betekent voor Evelien dat ze voorbij gaat aan haar persoonlijkheid en haar ego. Ze doelt op het feit dat ze geen angst heeft over de consequenties van haar handelen als het zuiver uit haar ziel komt. Ze is bijvoorbeeld niet bang voor de mening van een ander als ze vanuit haar onverbiddelijke zelf iets zegt. Met respect voor de ander iets durven aankaarten, is beter dan je mond houden om de ander te sparen. Want juist door open te zijn, reik je de ander dingen aan om van te leren. Helaas zijn veel mensen vaak bezig met het invullen van het verhaal van de ander. Hierdoor ontneem je jezelf en de ander de kans om in het moment in verbinding met elkaar te zijn en elkaar te zien zoals je echt bent.

Wat je krijgt maakt niet uit, het gaat erom wat je ermee doet

Je kunt alleen maar je onverbiddelijke zelf zijn als je het leven aangaat. Evelien bedoelt dat je keuzes maakt naar aanleiding van wat je voorgeschoteld krijgt in je leven. Wat maakt niet zoveel uit, het gaat erom wat je ermee doet. Ben je bereid om te leren van wat zich aandient? Neem je verantwoordelijkheid in plaats van te kijken naar wat er gebeurt en te vervallen in een slachtofferrol? En heb je ook de kracht om met mildheid en compassie te kijken naar mensen die ervoor kiezen om op het vertrouwde pad te blijven?

Angst of liefde?

Het belangrijkste aspect van de keuze is: angst of liefde? Met andere woorden: sta je stil op je pad, doordat de angst je gevangen houdt of vertrouw je in jezelf en het leven en geef je je over vanuit liefde. Evelien gunt iedereen de keus voor liefde, omdat het bijdraagt aan vervulling. “Er is zoveel meer rijkdom en diepgang in het leven dan we denken”, zegt ze.

‘Er is zoveel meer rijkdom en diepgang in het leven dan we denken’

Uit de vijfde versnelling

Hoe ga je voorbij aan je ego? Evelien zag haar ego toen ze zich meer openstelde voor het leven en zichzelf beter leerde begrijpen. Dit deed ze door te vertragen en te verstillen. Uit de vijfde versnelling waarin haar leven zich voorheen afspeelde. Door de stilte die daaruit voortkwam kon ze haar intuïtie, die haar de weg wees, horen. Ze noemt je intuïtie daarom ook je fluisterstem, pas als je stil bent, kun je hem horen. Vertragen omschrijft Evelien als een kwestie van ontdekken en doen. En kijken wat er gebeurt op het moment van doen.


Nog meer genieten van de wijsheid van Evelien? Luister dan de hele podcast.

Boek kopen

Ben je door het verhaal van Evelien geïnspireerd geraakt en wil je aan de slag met onverbiddelijk jezelf zijn?

Wees onverbiddelijk jezelf

Haar boek ligt in de winkel of is te bestellen bij Bol.com.

Meer over Evelien vind je op haar website evelienvanes.com.

Reactie plaatsen

Abonneer je via de volgende kanalen